top of page

 נשכנות גורית

גורמים: 

⦁    משחק. בדיוק כפי שכלבים משחקים בדרך כלל האחד עם השני משחקי שליטה ובין היתר קופצים זה על זה ונושכים זה את זה, כך הם נוטים באופן טבעי לעשות איתנו.
⦁     העברת מסר. כשהגור מאוד רעב, צמא או זקוק לעשות צרכים, לעתים זו תהיה הדרך שלו לתקשר איתנו ו"לבקש" מאיתנו לספק לו את האוכל, המים ולהוציא אותו לטובת עשיית צרכים.
⦁    שעמום ואי פריקת אנרגיות מספקת. כלבים, ובייחוד גזעים מסויימים מהם, זקוקים להוציא אנרגיות במהלך היום. על אחת כמה וכמה גורים וכלבים צעירים ותוססים. ברגע שלא תהיה להם אפשרות לפרוק אנרגיות כראוי, אנחנו נהפוך לכתובת שלהם להוצאת האנרגיות העצורות בהם.


טיפול:


⦁    משחק אלטרנטיבי. תנו לגור שלכם צעצוע ייעודי או עצם לעיסה קטנה ורכה שמתאימים לגילו וגודלו (לא משהו מאסיבי וקשיח מדי שלא יוכל ללעוס) ויוכלו להוות לו מקור להפגת השעמום וחיזוק השיניים.

⦁    סדר יום. עשו טקסים קבועים של האכלה ביום ותקפידו על אותן שעות בהן הגור שלכם יתרגל לאכול. שלבו גם האכלה בפקודה, כדי לחזק עוד את המשמעת, החיבור ביניכם, "הערכתו" לאוכל והתיאבון שלו.

⦁    הפעלה ומשחקים משותפים. שחקו עם הגור שלכם בחבל או פפירול ייעודי לגורים, תוך שאתם נותנים לו קונטרה ומאתגרים אותו, זרקו לו כדור ועשו איתו משחקי הרחה. מעבר לכך שכל אלה יתרמו לחיזוק החיבור ביניכם ולהתפתחות המחשבתית שלו, הם יחזקו את יצרי הציד והרדיפה שלו

*חשוב לזכור שאמנם אצל המון גורים יש יצרי ציד ורדיפה חבויים שלא נראים לעין תחילה אבל באים לידי ביטוי כשאנחנו מעוררים אותם, אך יש גם גורים שפוטנציאל הציד והרדיפה שלהם מיסודו לא גבוה ובמקרים כאלה אל לכם לנסות בכוח, אלא לנסות להתמקד בעבודות הרחה למשל, או כל דבר אחר שאתם מזהים שהגור שלכם חזק בו ומתחבר אליו יותר.     

bottom of page