top of page

?איך לגרום לכלב להפסיק לקפוץ

כן, עבור בעלי כלבים רבים, כשהכלב שלך קופץ עליך, משמע הוא שמח לראות אותך.
במבחן המציאות, מה לעשות, זה לא בהכרח מדוייק. בלהקת כלבים, קפיצה אחד על השני היא הבעת דומיננטיות. מנהיג הלהקה יוריד, במקרה הטוב, מיידית כל כלב שמנסה לקפוץ עליו ויתקוף אותו במקרה הפחות מלבב, כדי שזה ילמד לא לנסות לטפס על חשבונו בסולם ההיררכיה שוב.
אז נכון, אנחנו לא כלבים, אבל אנחנו כן חייבים להתנהג כמנהיגים מול הכלבים שלנו, אחרת נטפח אצלם בעיות התנהגות שונות שעלולות לפגוע בצורה קשה בחיים המשותפים שלנו איתם בבית.


כשאנחנו חוזרים הביתה מהעבודה, הדבר הראשון שהכלב שלנו רוצה לעשות הוא לקפוץ עלינו ולהפגין את פרץ השמחה שלו מכך שחזרנו. על פניו, זה מרגש ונחמד כשמישהו שמח לקראתנו כשאנחנו חוזרים מיום ארוך, אבל אנחנו חייבים לזכור שדרך ההסתכלות שלהם שונה מזו שלנו ולכן לא נעודד אותם לעשות זאת.

אז איך מונעים את התופעה:

- לא לעודד התנהגות פסולה. ברגע שהכלב יקפוץ עלינו, לא נלטף אותו ולא נפנה אליו בטון חיובי ונלהב, אלא בדיוק להפך, נצעק "לא!!!" בטון סמכותי ומאוד ברור ואם יש צורך גם "ננער" אותו ונשתמש בברך על מנת לתת קונטרה לקפיצות שלו, דבר שבמקום לעודד אותו להמשיך, יהווה תיקון וחוויה פחות נעימה עבורו ובכך יגרום לו להבין שהתנהגותו פסולה מבחינתנו.

- ומה עושים אם הכלב קופץ על אורחים שנכנסים אלינו הביתה?
לא מכל האורחים שלנו אנחנו יכולים לצפות להשתמש בשיטה הנ"ל, כמובן.
לכן מומלץ להחזיק בבית רצועה מעט ארוכה (4-6 מטרים) ולחבר אותה אל הכלב בזמן שאורחים מגיעים אלינו הביתה. כשאורח ייכנס פנימה והכלב ינסה לקפוץ עליו, נתקן אותו בעזרת הרצועה ונוסיף כמובן גם תיקון קולי (לא!!!).

*בניגוד למפגשים של הכלב שלנו איתנו שמתרחשים בתדירות קבועה וגבוהה כמובן ומאפשרים תרגולים רבים, מפגשים עם אורחים בדרך כלל יהיו בתדירויות מעט פחות גבוהות, לכן ננסה ליזום מפגשים כאלה אצלנו בבית, אפילו עם שכנים או חברים שגרים קרוב.
תרגולים של לפחות פעם ביום או שלוש פעמים בשבוע יעזרו להכחיד את התופעה בצורה מהירה יותר.
תרגול בתדירות נמוכה מזו, לא יספיק כדי להכחיד אותה.
זכרו תמיד - ההצלחה תלויה במידת ההתמדה :)

bottom of page